Blahodárné rostliny
Nopál BIO
Vsadím se, že spousta z Vás o něm ještě nikdy v životě neslyšela, což je ovšem velká chyba, a proto to dnes napravíme. Hned první velkou její zajímavostí je, že vypadá jako kaktus, a dokonce se i do této skupiny řadí. Ještě více zarážející je, že se může normálně konzumovat. Vůbec první obyvatelé, jenž tuto rostlinu jedli byli staří obyvatelé, jenž žily na území dnešního Mexika. K nám přišla o něco později, ale díky svým zdravým látkám byste ji mělo konzumovat pravidelně i Vy. Hned první věcí, kterou zde najdeme je spousta vitaminů a tělu prospěšných látek. Zmínil bych hlavně obsah specifických aminokyselin, které so naše tělo bohužel neumí samo vyrobit, ovšem konzumací této rostliny se vše vyřeší. Nopal zakoupíte za vice výhodnou cenu v různých podobách. Prášek najde vyžití zejména při pečení výborného pečiva. Nebo ho není také problém přidat do vody či džusu a jen tak vypít. Takže jeho konzumace není nijak složitá.

Agáve
Její původní stanoviště je až z Jižní Ameriky, ovšem rozšíření proběhlo do spousty míst, které mají podobné klima a potřebné podmínky pro pěstování. Má velice malý a tlustý kmen, takže rostlina není vysoká, ale celé působí velice robustně. Má až namodralé zbarvení, takže ji lze v přírodě velice snadno poznat. Její listy jsou potom velice tlusté. Z rostliny se potom za trochu vyšší teploty, která neničí léčivé látky, a především vitaminy vyrábí další produkty. Je to ideální řešení pro lidi, jenž nechtějí používat klasický rafinovaný a chemicky upravovaný cukr.
